top

Strandvissen

Zeeonderlijnen maken

Werptechniek zeevissen

Zomervissen

Wintervissen

Garnalenvissen

Garnalen bereiden
Donderdag 31-7-2014 21:10 Jaap van Leeuwen

Garnalen bereiden

Garnalen koken
Voordat u garnalen gaat koken, zet u eerst een grote pan met water op. Vervolgens doet u daar een schepje zout in (circa 150 gram). Spoel nu de garnalen schoon, zodat al het zand, schelpen en ander vuil verwijderd is. Als het water kookt, giet je de levende garnalen in de pan. Wacht totdat het water weer kookt en er zich een witte laag schuim vormt. Dan draait u het gas omlaag en laat de garnalen 3 tot 6 minuten koken totdat ze een roze kleur krijgen. Wanneer dit gebeurt, moeten de garnalen door een zeef afgegoten worden en gespreid worden om af te koelen. Wanneer de garnalen afgekoeld zijn, zijn ze klaar om gepeld te worden.

Garnalen pellen
Als ze goed koud zijn, kunnen ze gepeld worden. Pak een garnaal vast aan de voor en achterkant met je duim en wijsvinger. Druk het iets naar elkaar toe tot je een knikje voelt. Dan trek je rustig aan de staart en het kopje totdat dit loslaat. Nu is je garnaal gepeld.

In de video┬┤s hieronder meer informatie over het garnalen koken.


Onder constructie
youtube Garnalen schoonmaken
De gevangen garnalen thuis eerst het grove vuil er tussen uit,en dan goed spoelen.
youtube Garnalen koken
Het koken van garnalen.
youtube Garnalen pellen
En dan met zijn alle garnalen pellen.
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2011 De strandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player