top

 

Video: Overhead cast of easy cast
terug

Over je hoofd werpen (Overhead cast)
In Nederland is dit de meest gebruikte worp bij het vissen vanaf een havenhoofd, strekdam of van het strand. Het is een veilige worp als er een voorslag van 50 of 60/100ste word gebruikt. Als je gaat vissen sta je dan zelf wel eens stil bij het werpen van je zeelood, van doe ik het wel goed? neem ik een aanloop of maak ik een pirouetje is niet erg hoor maar wil je verder gooien als 70 meter. Dan zullen we meer naar de techniek van het werpen kijken.

Verder werpen hoe

Hoe kan ik met deze overhead cast verder werpen. Als eerste een langere hengel gebruiken eentje van 4 meter of 4,50 meter. Ben je langer dan 1,90 meter dan kan je een 5 meter hengel hanteren langer als 5 meter moet je niet gaan. Ook kan je met gevlochtenlijn vissen of een dunnere diameter nylonlijn. Je kan ook je onderlijnen aanpassen werk met meer aasclips. (gestroomlijnd) Let ook op de juiste houding en hoe je je voeten plaatst.

Verder werpen waarom
Dicht bij werpen is geen kunst dat kunnen we allemaal. Ga je van af het strand vissen is het handig als je verder kan gooien. Zeker als je op gul wil gaan vissen die zwemmen meer in het diepe water.

Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player