top

 

Video: Overhead cast of easy cast
terug
Over je hoofd werpen (Easy cast)

In Nederland is dit de meest gebruikte worp bij het zeevissen. Op een havenhoofd is het niet zo belangrijk of je ver kan goolen omdat je al in diep water staat te vissen. Maar ga je vanaf het strand vissen is het wel een voordeel dat je verder kan gooien dan 70 meter.

Verder werpen maar hoe

Hoe kan ik met deze overhead cast verder werpen. Als eerste kan je naar de werpeigenschap van je hengel kijken buigt deze erg door(de actie) dan heb je een parabolische zeehengel. Deze zeehengels werpen echter minder ver en is voor het vissen vanaf het strand minder geschikt. Dan hebben we de zeehengels met een top actie, deze heeft een eerder soepele top, en een stug midden en eind gedeelte deze hengels worden het meeste gebruikt vanaf het strand.
Let ook op de juiste houding en hoe je je voeten plaatst. Ook kan je met gevlochtenlijn vissen of een dunnere diameter nylonlijn. onderlijnen aanpassen werk met aasclips. (gestroomlijnd)

Verder werpen waarom

Dicht bij werpen is geen kunst dat kunnen we allemaal. Ga je vanaf het strand vissen is het handig als je verder kan gooien.

Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player