top

 

Video: The easy cast
terug

Het verschil tussen een overhead cast of een off the ground cast

Overhead cast

Laten we hier eens op ingaan. Deze worp is gebazeerd op kracht in combinatie met het stilstaan van de hengelaar. De meeste houden hun armen boven hun hoofd om te gooien. Het lood hangt stil of heeft een slingerende beweging. Je moet veel kracht zetten maar de hengel buigt weinig het lood heeft te weinig snelheid. Ook heeft de onderlijn hier mee te maken gebruik je een onderlijn met dwarel zijlijnen wat ook weerstand geeft. Of je maakt een onderlijn waar je gebruik maakt van aasclips. (Gestroomdlijnt werpen) het scheelt allemaal. Conclusie: veilige worp, niet moelijk om te gooien.

Off the ground cast (OTG)

Uit de OTG halen we meer snelheid van het lood en het buigen van de zeehengel. Plaats het lood op het strand, door het draaien van je lichaam begint de hengel al te buigen. Dan duw je met rechterhand de hengel naar voren, en met je linkerhand trek je de hengel naar achteren. En dit allemaal in een vloeiende beweging. Oefenen,oefenen en nog eens oefenen.

Voorslag

Voor de overhead cast 50 of60/100ste
En voor de Off the ground cast 70 of 80/100ste

Oefenen van een worp

Doe dit vroeg in de ochtend of in de avond en kijk goed uit dat er geen mensen in je buurt zijn. Gebruik een pendulum hengel voor de OTG want er komt bij zo'n worp heel veel krachten vrij opvoorslag en hengel.

Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player