top

 

Video: Zeehaken
terug

Wintervissen

Welke haakmaat voor de gul?
Voor het vissen op gul hebben we een stevige haak nodig. Voor het vissen vanaf het strand of strekdam gebruiken we als haakmaat een 1/0, 2/0, 3/0. Maar vis je op een havenhoofd, boot of kajak dan kan je ook haakmaat 4/0 of5/0 gebruiken.

Welke haakmaat voor de wijting?
Ook voor het vissen op wijting hebben we een stevige haak nodig. Voor het vissen vanaf het strand of strekdam gebruiken we als haakmaat 1, of een 1/0 haak. Deze haakmaat gebruiken we ook voor het vissen van een havenhoofd, boot of kajak.

Welke haakmaat voor de schar, bot of schol?
Voor deze vissoort gebruiken we een kleinere haakmaat. We beginnen met haakmaat 2, 4, 6, of 8. Deze haakmaat gebruiken we voor de verschillende soorten onderlijnen met afhouders of onderlijnen met dwarrel zijlijntjes. De wedstrijdvisser gaat nog verder met zijn haakmaat: wat dacht je van haakmaat 10, 12, 14 of zelfs haakmaat 16?

Zomervissen

Welke haakmaat voor de zeebaars?
Als haakmaat voor de zeebaars kiezen we een dunne stevige en scherpe haak. De haakmaten hiervoor zijn 1/0, 2/0, 3/0 of 4/0. Met de pennelrigmontage wordt zelfs 2 haken gebruikt om op zeebaars te vissen.

Welke haakmaat voor de geep?
De geep is een vis die in de bovenste lagen van de zee jaagt op zeebliek. Vanaf mei kan je deze slanke vis vangen op een havenhoofd, strekdam, boot of kajak. Als haakmaat wordt een langstelige haak gebruikt. Hiervoor gebruiken ze haakmaatje 4, 6 of 8. Het vissen op geep doen ze met een geepdobber.

Welke haakmaat voor de makreel?
Het vissen op makreel kan op verschillende manieren. Voorbeelden zijn: met een lichte hengel met een klein zilver spinnertje, verenpaternoster, zeedobber enz. De haakmaat voor deze visserij is 1, 1/0.

Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player