In de maand Oktober hebben we een wisseling van de zomer vissen naar de winter vissen. Zolang de temperatuur van het zeewater boven de 12 graden is vang je nog scholenbaarsjes, en een enkele wijting en schar. Dit zijn al de voorbode van de wisseling naar de wintervissen. Zodra de temperatuur van het zeewater onder de 12 graden komt ga je meer winter vissen vangen. En dat is schar, bot en wijting. In de video vertel ik je meer over het vissen op deze vissoorten, ook laat ik zien met welke onderlijnen wij vissen. Om zelf deze onderlijnen te maken kan je hier op deze link klikken. In de video vertel ik meer over deze bijzondere en mooie hobby, het vissen vanaf het strand.
Gul voedt zich in verschillende water dieptes, hoewel ze over het algemeen niet in ondiep water komen. Betekent dat het een voordeel is om een behoorlijke afstand te kunnen werpen bij het vissen op deze mooie en sterke vis. In de video vertel ik meer over hoe je deze het beste kunt vangen en welke onderlijnen ik gebruik om gul te vangen. Om zelf deze onderlijnen te maken kan je hier op deze link klikken.
Het visseizoen op zeebaars begint vanaf april/mei en loopt door tot oktober/november. Zodra het de temperatuur van het zeewater de 15 graden bereikt, komt de zeebaars naar de kant om te jagen op bliek, zandspiering, garnalen en krabben. Het gericht vissen op zeebaars vergt enige kennis van het strand. In deze video leggen we je precies uit welke techniek je het beste kunt toepassen, en welke onderlijnen je het beste kan gebruiken. Om zelf deze onderlijnen te maken kan je hier op deze link klikken.
De tong die bekend staat om zijn smaak, is een geliefde sportvis van veel zeevissers. De tong is een nachtjager, en heeft een voorkeur voor ondiep water en een zand- of modderbodem. Het visseizoen op tong begint vanaf mei/juni en loopt door tot september/oktober. Zodra de temperatuur van het zeewater de 18 graden heeft bereikt, komt de tong naar de kant om in ondiep water op kleine garnaaltjes en wormpjes te jagen. In de video vertel ik meer over hoe jij deze scheefsmoelen het beste kunt vangen, en welke onderlijnen wij gebruik om deze tong te vangen. Om zelf deze onderlijnen te maken kan je hier op deze link klikken
Als strandvisser neem je heel wat materiaal mee: onderlijnen, reels, molens, loodjes en natuurlijk eten en drinken. Deze spullen kun je allemaal kwijt in je viskoffer. De viskoffer kun je tillen door een bijpassende draagriem of draagbeugel. Zie je het niet zitten om te tillen, dan kun je ook een viskar aanschaffen. Als je handig bent kan je er zelf ook een maken.
Er zijn twee soorten steunen: de eenpootsteun en de driepootsteun. De eenpootsteun is ideaal voor het strand. Je duwt het zo het zand in. De driepootsteun kan ook op strand gebruikt worden en wordt ook gebruikt op pieren, dijken en strekdammen
Een foedraal is een beschermhoes voor je hengels. Vaak worden deze bij je hengels geleverd. Is dit niet zo, schaf dan een goede aan want een foedraal beschermt je hengels voor beschadigingen.